Nuori

”Sä oot pilannu mun elämän. Mulla oli unelmia, mutta sä tuhosit ne!"

Näin pläjäytti eräs nuori mulle päin naamaa yhdessä vaalitilaisuudessa. Ensin ajattelin, että se puhuu kepusta, sitten ajattelin, että se on demareiden syytä, ja sitten huomasin, etten ole rehellinen, kyse on meistä aikuisista. Viesti nuorten maailmasta on selkeä: ”Meitä ei kuunnella meidän asioissa, meitä pidetään liian nuorina ymmärtämään nuoria ja sitä, mikä meille olisi parasta.” Auts. Toi on niin totta. Se, että tuhansilla nuorilla ei ole koulutuspaikkaa, ei työpaikkaa eikä monilla edes kunnollista asuntoa, ei ole nuorten vika. Nuorilla on halua, tahtoa ja unelmia, näihin me vanhemmat ja päättäjät emme ole luoneet oikeita mahdollisuuksia.

Nuoret! Minulla on teille viesti.

Suomella on rahaa panostaa nuorten tarpeisiin ja kipupisteisiin. Tässä ovat keskeisimmät tavoitteeni nuorten tilanteen ja elinolojen parantamiseksi.

 • Jatko-opiskelupaikka on turvattava kaikille.
 • Apua ongelmiin on saatava heti.
 • Etsivään nuorisotyöhön on saatava lisää resursseja ja tekijöitä.
 • Ehkäisevän päihdetyön osuutta on lisättävä nuorisotyössä. Määrärahoja on lisättävä niin paljon, että kaikki apua tarvitsevat saavat välittömästi apua ja ohjausta, kun ongelmat ilmenevät.

Näitä lupaan viedä eteenpäin kaikella tarmolla ja parhaan kykyni mukaan päättäjänä. Tämä on lupaukseni.

Minun lupaukseni

Suomi on 2019 sosiaalisesti oikeudenmukaisempi, yrittäjäystävällisempi, turvallisempi ja kokonaisveroaste on keventynyt.

 1. Peruspalvelut kuntoon, uusi välittämisen kulttuuri
 2. Perusturvan nostaminen kohtuulliselle tasolle.
 3. Terveyspalveluiden saatavuus paranee.
 4. Kokonaisveroaste on laskeva ja ostovoima nouseva.
 5. Työllistymisen esteitä on poistettu.
 6. Alle 25 -vuotiaiden työllistyminen paranee.
 7. Pyörät pyörimään: Valtio perustaa ”Infra Oy:n” suurien kansallisten investointien käynnistämiseen: Tieverkon ja siltojen parantaminen, ratahankkeiden toteus. Työtä syntyy ympäri Suomea.

Lue lisää >>