ANTERO LAUKKANEN kristityn ääni!

Näkemyksiä yhteiskunnasta ja ihmisen vastuusta.

 • Etusivu
  Etusivu Täältä löydät kaikki sivuston blogiartikkelit.
 • Tunnisteet
  Tunnisteet Näyttää listan tämän blogin tunnisteista.
 • Kirjaudu
  Kirjaudu Kirjautumislomake

KEHTITYSYHTEISTYÖN LEIKKAUKSET ON KOHDISTETTAVA UUDELLEEN

kirjoittaja
 • Fontin koko: Suurempi Pienempi
 • Seuraa tätä artikkelia
 • Tulosta

Hallituksen esittämät leikkaukset kehitysyhteistyöhön tulee kohdistaa niin, ettei suomalaisten kansalaisjärjestöjen toimintaa ja projekteja jouduttaisi kohdemaissa supistamaan. Leikkaukset on järkevämpää tehdä valtioiden kahdenvälisistä tukiosuuksista, jolloin kohdemaa voi itse etsiä uuden kumppanin jatkamaan projektia, eikä varsinainen auttaminen vähenisi tai keskeytyisi. Hyville projekteille, joita Suomen avustamat projekti yleensä ovat, on jatkajia jonkun muun maan toimesta. Tällä leikkausten uudelleen kohdistamisella vältettäisiin irtisanomiset Suomessa sekä säilytettäisiin kehitysyhteistyön korkeatasoinen osaaminen Suomessa. Lisäksi emme kurjistaisi kaikkein heikoimmassa asemassa olevien maiden elämää.

Jos leikkausten painopiste kohdistetaan suomalaisten kansalaisjärjestöjen toimintaan, niin kuin hallitus on päättänyt, johtaa se myös kotimaisen työttömyyden lisääntymiseen ja valtion menojen kasvuun. Kaikki merkittävät kehitysyhteistyöjärjestö ovat jo käynnistäneet YT-neuvottelut. Leikkausten uudella kohdistamisella, voitaisiin työ säilyttää Suomessa ja YT-neuvottelut perua sekä säilyttää suomalaisten ammattimainen ja tuloksellinen kehitysyhteistyö. Tämä olisi hyvää Suomi nousuun politiikkaa.

kategoriassa Kirjoitukset Osumia: 2696 4 kommenttia
0

Perhe, vaimo ja kaksi aikuista lasta. Kaupunginvaltuutettu, sosiaalineuvos. Espoon kaupunginvaltuutettu (2001-2016), tarkastuslautakunnan jäsen (2001-2016, vpj 2005-2008), Ulkoministeriön ihmisoikeusneuvottelukunnan (IONK)jäsen 2012-2015, Christian Political Foundation for Europe (CPFE) Board Member, Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) halituksen jäsen, varakansanedustaja (2003-2011), maakuntavaltuutettu (2005-2012), eduskunta-avustaja (1997-2003).

Kommentit

 • Vieras
  Piia lauantai, 05 syyskuu 2015

  Hyvä Antero! Juuri näin. Kun Suomi antaa rahaa, vaikkapa EU:n kehitysyhteistyöjärjestölle EUROPAIDille, se valuttaa rahan Unicefille, joka sitten antaa sen todella tiukoin (ja usein älyttöminkin) ehdoin Suomalaiselle järjestölle hoidettavaksi ruohonjuuritasolle. Tämä jos mikä on todella tehotonta (ja ihan oikea esimerkki elävästä elämästä). Jos Suomen hallitus antaisi vastaavan rahan suoraan suomalaiselle järjestölle, jäisi välistä monta turhaa väliporrasta ja työlästä raportointia moneen suuntaan. Suomen Ulkoministeriö on todella hyvä lahjoittaja kansalaisjäjestöjen näkökulmasta: se on joustava, ymmärtää olla luomatta todella turhaa hallintoa ja monimutkaista raportointia. Siksi olisi paljon parempi, jos UM jatkaisi sillä viisaalla linjalla, mikä sillä on kansalaisjärjestöjen kanssa ollut...

 • Vieras
  Antero L sunnuntai, 06 syyskuu 2015

  Hei Piia, ja kiitos hyvästä ja asiantuntevasta kommentista. Suomalainen, järjestöjen kautta toteutettu kehitysyhteistyö on erittäin kustannustehokasta ja oikea-aikaista. Yritämme saada vielä hallituksen muuttamaan suunnitelmiaan akavalla viikolla.

 • Vieras
  Sakke perjantai, 04 syyskuu 2015

  Hyvää pohdintaa Antero! Tässä on arvokasta mm. tuo talousrealiteetin tunnustaminen - säästöjä toki tarvitaan, sillä velkaantuminen uhkaa viime kädessä juuri heikoimpien tulevaisuutta. Toisaalta aivan erinomaista on sekin, että kokemuksen ja harkinnan kautta haetaan parempia toimintatapoja, kuin hallitus on ehkä kiireessä ja touhussa osannut esittää. Hieno juttu!

 • Vieras
  Antero L sunnuntai, 06 syyskuu 2015

  Kiitos Sakke. On juuri niin kuin toteat, aina voimme parantaa tekemistämme ja usein tässä auttaa tiukka taloudellinen tilanne, kun on pakko. Tämä hallituksen esitys on kuitenkin niin raju ja väärin kohdistettu, ettei siitä seuraa säästöjä, vaan pitkällä juoksulla menojen kasvua.

Kirjoita kommentti

Vieras
Vieras lauantai, 23 helmikuu 2019

Blogiarkisto

Minun lupaukseni

Suomi on 2019 sosiaalisesti oikeudenmukaisempi, yrittäjäystävällisempi, turvallisempi ja kokonaisveroaste on keventynyt.

 1. Peruspalvelut kuntoon, uusi välittämisen kulttuuri
 2. Perusturvan nostaminen kohtuulliselle tasolle.
 3. Terveyspalveluiden saatavuus paranee.
 4. Kokonaisveroaste on laskeva ja ostovoima nouseva.
 5. Työllistymisen esteitä on poistettu.
 6. Alle 25 -vuotiaiden työllistyminen paranee.
 7. Pyörät pyörimään: Valtio perustaa ”Infra Oy:n” suurien kansallisten investointien käynnistämiseen: Tieverkon ja siltojen parantaminen, ratahankkeiden toteus. Työtä syntyy ympäri Suomea.

Lue lisää >>